Hög syra och mycket ek

 

Ciderättika IV år, 2019

IMG_7436

Beskrivning

Syrahalt: 8,5 %       48st numrerade flaskor á 200ml

Utseende: Klar. Ljusbrun, drar mot kastanjebetsad furu.

Doft: Mild ekfatsdoft med toner av bittermandel och en försiktig men stickande ättiksdoft. Minner om julens dofter av lack och apelsinskal.

Smak: Först kommer sötman men sedan möter vi en kraftig, bred syra med inslag av citrus och brända toner av ek. Påtagliga tanniner men syran tar överhand. Kvardröjande eftersmak av chili, ek och citrus.
IMG_3028Ciderättika produceras av svenska äpplen. Bryggningen startar via spontanjäsning helt utan tillsatser. Ättikan lagras på ekfat i en oisolerad byggnad. Ättikan får sin naturliga utveckling då den utsätts för vädrets makter, tidens rand och ekfatens rondör. Det sätter prägel på en råvara direkt sprungen från naturen själv.

Här finns inga andra tillsatser än ett gott hantverk, kunskap, klimat och tid

Vårt ättika säljs i numrerade flaskor om 200ml, med handskrivna etiketter. Antalet flaskor är begränsad. Ättikan är levande och lätt filtrerad för mesta möjliga smak o karaktär.

Vi presenterar alla årets fyra tappningar av Ättika, en per dag, under denna vecka, därefter finns de för avrop hos ossDen första oktober håller vi en provning i Stockholms innerstad. Sänd Din mailadress så bjuder Ättika fruktförädling in till provningen,        eller lägg ett avrop på de produkter Du är intresserad av.

– Ett hantverk från Ättika Fruktförädling.

Kontakt:     Patrik Arneke   070-5334034            Hans Naess   070- 3984968

Mer info på attika.se

Mail

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.