Nyskaparstipendium 2017

– Underbart, efter mer än tio års arbete med äpple, ättika och cider känns det fantastiskt roligt att bli uppmärksammade av Menigo för nedlagt arbete. Den första juni tilldelades vi i hård konkurrens årets Nyskaparstipendium, instiftat av Menigo för att främja och stötta småskalig produktion.

Stipendiejuryns motivering löd:  ”Årets nyskapande vinnare har en verksamhet som är unik i Sverige, som tar tillvara på svenska råvaror med respekt och finess. En spetsprodukt som kan nå utanför landets gränser. Nyskapande förebilder med stor passion och kunskap.”

Vi är stolta och glada för att vår Ciderättika uppmärksammas av Menigo. Stipendiet kommer att användas till en resa för att ytterligare fördjupa vår kunskap kring ättika och vinäger. Jerez är ett troligt resmål. I Andalusien har man en lång tradition att producera fatlagrad Sherryvinäger och det är en produkt vi gärna lär oss mer om.

Nyskaparstipendiet delades ut på Stora Scenen i Kungsträdgården av Menigos VD Jonas Köhler under Smaka på Stockholm. På scenen fanns också jurymedlemmen Alexander Sjögren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.