Recept med ättika och vinäger

Vi vill ju att vår ättika skall användas i matlagning. Det kan ju knappast förvåna någon. Men vi är inte riktigt klara över hur vanlig användningen av ättika är idag. Ökande eller minskande?  Det vi vet är att ättika producerad av olika råvaror har används i vår matlagning sedan lång tid tillbaka. Den ger smaker som är starkt förknippas med ”vår” mat. Det visar sig inte minst när man skall laga upp ett julbord och tillgången till ”vår” 24% spritättika inte finns att uppbringa. Det är en erfaret vi två ättiksbryggare har gemensamt från Rom för några år sedan. En spännande utmaning kan jag lova!

Patrik Arneke är en mästare på matlagning. En mästare är inte bara kunnig utan drivs av en lust att lära och dela med sig. Patrik har detta driv och det framgår tydligt om ni tar del av den otroliga receptskatt han delar mig sig på sin bloggsida www.smakaose.com

Nu har mästerPatrik underlättat för oss genom att lägga in en sökkategori på sin sida, ättika&vinäger. Under den länken kan du finna inspiration för användning av ättika och vinäger. Våra eller andras. Oavsett vilken ättika eller vinäger du använder se till att det är en kvalitativ produkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utan ättika blir det vare sig rödbetor eller kalvsylta till julbordet. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.