Nu är dagarna grå, mörka och korta…

…de fortsätter att bli allt kortare ett tag till sedan vänder det och vi går ett nytt år till mötes men först skall vi fira Jul och njuta av den goda julmaten.

Äppelsäsongen 2020 har varit god. Vi har plockat och pressat äpplen så att det stått härliga till under hösten. Hela skörden är nu pressad och det mesta av musten står på jäsning till ny cider som sedan efter en andra jäsning får bilda ättika.

Våra batterier med ättika går in i en ny fas nu när vi skiftat dess innehåll och temperaturen så sakteliga sjunker. Träfat och ättika byter smak med varandra, skapar harmoni och fördjupade nyanser av ek, äpple, honung etc.

Vår senaste tappning av den prisbelönta Ciderättikan är slutsåld, en ny tappning står på sedimentering före tappningen på flaska.

Vi har fortfarande ett fåtal flaskor Fikonättika samt Sherryättika till försäljning. Missa inte att beställa hem till julmatlagningen. Vår Ättika gifter sig väl med julbordets kålrätter, i sillinläggningen samt som en extra retning i den söta julsenapen.

Beställ din ättika HÄR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.